Potser des de sempre, però sobretot, en l’època actual, l’experiència del viatge va més enllà del desplaçament. Volem viatjar per conèixer, per entendre, per veure i viure coses diferents.  Dins d’aquest context, l’elecció d’un hotel es pot convertir en una peça clau de la nostra experiència. Les teves accions són el mirall de com ets. Ja no volem simplement un lloc on descansar, sinó que busquem una experiència que ens impliqui, que connecti amb nosaltres. Els hotels, per tant, poden ser un pilar clau de la nostra vivència. 

En aquest context, els Hotels Monument, hotels que el Gremi d’Hotelers de Barcelona ha distingit amb un segell per la seva història cultural, tenen una oportunitat molt clara per connectar i enfortir l’experiència dels viatgers amb les seves històries culturals úniques.

Més que simples llocs d’allotjament, aquests hotels es distingeixen per la seva autenticitat i relació amb la història de la ciutat. 

Un bon exemple d’hotel Monument és l’Hotel 1898, amb una història cultural única i de molt valor. L’edifici va ser la seu de la Compañía General de Tabacos de Filipinas, fundada a Barcelona el 1881. Aquest vincle ens permet investigar i conèixer més profundament la història de Barcelona, de les colònies, de la gestió comercial que es feia i com es vivia en una època molt diferent de l’actual. 

Les experiències de personatges que hi han residit, els esdeveniments històrics que han presenciat i les característiques arquitectòniques que els defineixen són els elements que converteixen cada estada en una oportunitat de construir un vincle més enllà de l’estada. 

Un altre exemple, l’hotel The Algonquin, a Nova York, que va ser l’escenari de moments històrics , com la partida de pòquer que va permetre fundar el New York Times, i un gran centre de la vida literària i teatral del moment. Actualment, la història i la cultura són eines de posicionament i diferenciació de l’hotel. 

Els Hotels Monument ens donen l’oportunitat de crear un storytelling de la marca molt potent, que connecta amb els clients que busquen una experiència més enllà de dormir. La seva autenticitat i singularitat històrica no només ens ofereix un lloc on quedar-nos, sinó una plataforma des d’on connectar amb la història, la cultura i la identitat de Barcelona. Aquesta connexió és una oportunitat única per a les marques i els viatgers, ja que permet crear experiències autèntiques i construir vincles emocionals profunds.

En el cas del Cotton House Hotel, de Barcelona, que està a l’edifici que va ser la “Fundación Textil Algodonera”, pots viure l’experiència del cotó en molts dels seus espais i amb els diferents sentits. Han fet del cotó el seu símbol i treballen amb materials de cotó, decoren amb el blanc del cotó com a color principal, organitzen experiències relacionades amb l’època de la cotonera i, fins i tot, tenen un sastre que fa camises a mida dins l’hotel. Tota una experiència completa per endinsar-te dins del món que et proposen. 

Des de Basetis estem treballant unes propostes específiques pels Hotels Monument, on treballem en un concepte cultural únic per cada hotel per donar a conèixer la seva singularitat i per augmentar la diferenciació. Per fer que els clients puguin viure una experiència amb els cinc sentits diferencial, que els ajudi a entendre més el destí i a connectar més amb la història, a recordar més l’hotel i l’estada amb una connexió més emocional, viscuda.

Foto de la portada de Marten Bjork en Unsplash

Hotels,Leisure,marca,Open,