Aquest febrer, Google Maps ha fet un pas més enllà i ha incorporat la IA a la seva aplicació, oferint una millora brutal en el servei que ofereix. Visca! 

A més de buscar carrers, restaurants, hotels i tota mena d’ubicacions, a partir d’ara podrem escriure el que estem buscant al cercador del Maps i els seus models de llenguatge (LLMs) analitzaran tota la informació detallada de més de 250 milions de llocs i insights, comentaris i opinions de la comunitat per fer suggeriments sobre on anar.

 

Com funcionarà ben bé?

L’exemple que ens diu Google és: imagina’t que estàs a Sant Francisco i vols buscar alguna cosa vintage. Simplement, li preguntes al Maps: “llocs amb ambient vintage a San Francisco”. El Maps et mostrarà els resultats organitzats per categories, per exemple: botigues de roda, botigues de vinils, flea markets, etc., amb un carroussel de fotografies i algunes reviews que mostrin els motius per visitar aquests llocs. 

A més, un cop dins la cerca, pots especificar més i continuar la “conversa” amb alguna pregunta de l’estil: “I per dinar?” I, seguidament Maps et mostrarà llocs amb l’ambient vintage que buscaves ja categoritzats pel filtre que li has aplicat. 

Tota una millora a l’hora de trobar llocs més específics segons la necessitat del moment i, sobretot, per descobrir nous llocs que no coneguis. 

Altres aplicacions d’aquesta nova funcionalitat també poden ser més d’última hora, com “activitats per un dia de pluja” i “opcions per fer un dia de pluja amb nens”. 

Aquesta funcionalitat experimental introdueix una nova manera de descobrir llocs i explorar el món molt més amigable i més conversacional, amb moltes més possibilitats de trobar el que busques dins la immensitat del Google Maps (i del món). 

Malauradament, de moment només és un experiment que ha començat als Estats Units, seleccionant alguns Guies Locals (persones molt actives a la comunitat de Maps). Esperem que ben aviat ho apliquin a tothom! 

Foto de la capçalera de henry perks

AI,Google Maps,IA,intel·ligència artificial,Maps,Open,